Chia pudingas su jogurtu, riešutais ir žiedadulkėmis – lengvas, maistingas ir natūraliai saldus pusryčių patiekalas, kupinas baltymų, skaidulų ir gerųjų riebalų. Tai puikus pasirinkimas norintiems sveikesnės alternatyvos įprastiems pusryčiams ar desertui – pakanka vos kelių ingredientų ir šiek tiek laiko paruošimui iš vakaro.
Šiam receptui puikiai tiks Kitchenhoney.lt medus ir bičių žiedadulkės.
Paruošimas
- Sumaišykite ingredientus. Chia sėklas suberkite į dubenėlį, užpilkite pienu arba jogurtu ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių;
- Palikite brinkti. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 3–4 valandoms, geriausia – per naktį;
- Paskaninkite. Ryte įmaišykite medų, kad pudingas įgautų švelnaus saldumo;
- Papuoškite. Ant viršaus dėkite riešutų, granolos ar džiovintų uogų. Galiausiai pabarstykite žiedadulkėmis – jos suteiks natūralaus aromato ir papildys patiekalą vertingais baltymais bei vitaminais.
Patarimas
Jogurtą arba pieną galite pakeisti augaliniu gėrimu (kokosų, migdolų ar avižų). Pudingą gardinkite šviežiomis uogomis, banano griežinėliais ar šaukšteliu riešutų sviesto – tai suteiks papildomo skonio ir energijos dienos pradžiai.