Šis klausimas tikriausiai yra vienas iš pagrindinių, kai kalbame apie medaus panaudojimą virtuvėje. Nesu mokslininkė, ekspertė, ar laboratorijos tyrėja, bet pabandysiu bent kiek jus užvesti…
Skaityti daugiauAr kada pagalvojei apie tai, jog tas pats patiekalas kiekvienoje virtuvėje suskamba vis kitaip? Atrodo, tos pačios salotos, obuolių pyragas ar paprasčiausias sumuštinis. Ingredientai tie…
Skaityti daugiauKodėl medus virtuvėje jūs jau žinote, tad trumpai apie mus, arba – kodėl bitininkystė? Taigi kas mes? Justinas ir Karolina. Vyras ir žmona. Jau penkti…
Skaityti daugiauNuo vaikystės mano gyvenimą lydi maisto gamyba. Jau smėlio dėžėje kepdavau smėlio bandeles – aišku, kas jų nekepė? Močiutė gamino maistą didelėms kaimynų šventėms ir…
Skaityti daugiauTokį rytą, kaip šiandien – kovo 15 dieną, kai lauke nei debesėlio. Saulė blizgina sniegu nuklotas pievas. Kyla klausimas – kur gi tas pavasaris? Atrodo,…
Skaityti daugiauAr pamenate vaikystės dienas, kai rašėme denoraštį? Sudėdavome išgyvenimus, paslaptis, ar šiaip, pasiguosdavome baltame popieriaus lape. Prisiminus tai, nusprendžiau rašyti bityno dienoraštį. Tai labiau darbų,…
Skaityti daugiauKodėl būtent šiandien (vasario 16d.) rašau apie mūsų panašumą su bitėmis? Todėl, kad šiandien, kaip niekada esame vieningi. Kiekvieno širdyje sukirba mintis apie bendrą tikslą,…
Skaityti daugiauŠį kartą apie žvakės istoriją ir kodėl jos kartais neatsiejamos nuo mūsų kasdienybės. Žvakė – šviesos šaltinis, sklindantis iš degančio dagčio, kuris eina kieto, nuo…
Skaityti daugiauAr daug tėvelių susiduria su problema, jog vaikas kažko nemėgsta valgyti? Nemėgsta gerti vitaminų. Nemėgsta to, kas jiems atrodo, jog yra neskanu. Manau dauguma bent…
Skaityti daugiauKurkime skonį kartu.