fbpx

Pristatymas

0,00 Eur – pristatymo kaina, kai užsakymo suma didesnė nei 35 Eur.

Kaip vaikai pamilo bičių produktus?

kaip-vaikai-pamilo-biciu-produktus

Ar daug tėvelių susiduria su problema, jog vaikas kažko nemėgsta valgyti? Nemėgsta gerti vitaminų. Nemėgsta to, kas jiems atrodo, jog yra neskanu. Manau dauguma bent į vieną iš šių klausimų atsakytų taip. Jūs nesate tokie vieninteliai!

Kitchoney komanda nusprendė pabandyti vaikus sudominti ir leisti patiems nuspręsti kas yra skanu ar sveika. Ir ar tai kas sveika, būtinai yra neskanu? Artėjant šilčiausioms metų šventėms nusprendėme kartu kepti imbierinio medaus sausainius. Šalia to, paraginom pabandyti valgyti kitus bičių produktus. Ir žinote ką? Jiems tai patiko.

Vien sudominimas gavus dovanėlę po eglute su dviem pagrindiniais ingredientais ir receptu, jiems suteikė begalę džiaugsmo.

-Receptą paskaitys mama, o mes imsimės darbo: – tarė vyresnėlis. Po truputį
ragaudami žiedadulkes, vaikai klausinėjo kas čia ir kaip jos atsidūrė jų rankose?
– Kaip ta maža bitutė prineša pilną kolbelę?
– Na, ne į kolbelę o į avilį neša ir į specialius rinktuvus tiesiog nukrenta nuo kojelių.
– Susidomėjimo ir nežinomybės pilni veideliai. Bet vistiek ragauja ir vis netiki, kad čia bitučių darbo produktas.

Na, o gaminant sausainius buvo visko labai daug. Daug juoko, daug miltų aplinkui, kiaušinio lukštų induose. Tuo pačiu daug smalsių žvilgsnių bei įmantrių klausimų, į kuriuos na, ne visada ir atsakymą rasi.

Sausainiai pavyko galima sakyti tobulai. Dekoruojant buvo panaudota įvairių medaus skonių, bei žiedadulkių papuošimui. Kartais ir per daug visko tekdavo vargšui sausainiui, bet visi sulaukė savo eilės būti suvalgti. Vaikams yra smagu žaisti, o jeigu žaidimą perkelsite į virtuvę, bus daug tvarkymosi, tačiau visa emocija ir išmoktos pamokos yra to vertos.

Leiskime vaikams patiems eksperimentuoti, ragauti ir bandyti, o kad iš jų gali išaugti tikri ateities šefai – tai ir abejonių nėra! Nuotraukose tai atsispindi su kaupu, tad leiskim ir vaikams išlaisvinti savąjį kulinarą.

Taip pat skaitykite