fbpx

Pristatymas

0,00 Eur – pristatymo kaina, kai užsakymo suma didesnė nei 35 Eur.

Kodėl maistas ir medus?

_medus_kitchoney_skoniai_

Nuo vaikystės mano gyvenimą lydi maisto gamyba. Jau smėlio dėžėje kepdavau smėlio bandeles – aišku, kas jų nekepė? Močiutė gamino maistą didelėms kaimynų šventėms ir mažiesiems vaikų darželyje. Dar dabar atsimenu kai slapta su sese ieškodavom prikeptų sausainių, ir lyg netyčia vieną kitą pačiupdavom. Kartu maišydavau tešlą skaniausioms pasaulyje plikytoms bandelėms. Mama vis pasakojo, jog jau šešerių stovėjau prie viryklės ir kepdavau kiaušinienę grįžtantiems tėvams iš darbo. Visą vadinamą kulinarijos patirtį atsinešiau iš močiutės ir mamos gaminamų gardžių patiekalų. Vis gamindavau pati, mėgau eksperimentuoti, išbandyti naujus receptus.

Bet kodėl gi medus virtuvėje?

Su vyru semdamiesi patirties iš jo tėčio, bitininkystėje, pradėjome kurti planus kaip galime panaudoti medų kiekvieną dieną. Visi žino medaus ir bičių produktų naudą, bet kaip bebūtų gaila, dauguma medų atsimena tik atšalus orams ar pradėjus varvėti nosiai. O ar dažnas yra pagalvojęs apie marinatus su medumi, pyragus ir kitus gardėsius, padažus ir viską, kas gali nudažyti virtuvę pasakišku medaus aromatu? Salstelėjęs, sodraus skonio ir kvapo medaus atspalvis gali papildyti įvairiausius virtuvės šedevrus. Taip ir gimė kitchoney – kūrybiškas medus virtuvėje.

Kūrybos semiamės ne tik iš kulinarijos laidų bei knygų. Kūrybos gamybai semiamės ir iš bičių kasdienio gyvenimo. Sunkaus ir kasdien dirbamo darbo. Juk tik stengdamiesi, ir bandydami dar ir dar, sužinosime ar mums sekasi. Nepriekaištingai paskirstyti darbai avilyje man primena maisto ruošos procesą. Kai gaminant turi sekti recepto instrukciją, nes ne visada gali pasisekti. Kad ir kaip bebūtų, niekada nemėgau sekti receptų, bent jau tiksliai jų niekada neatkartodavau. Juk virtuvėje turi būti bent dalelė kūrybos. Jums pateikiu receptus, kuriuos naudoju įkvėpta kitų receptų, eksperimentuoju, ragauju, nepasiseka, ir vėl bandau. Svarbiausia mėgaujuosi procesu, dalinuosi skonių karuselėm su artimais, ir nepamirštu kurti. Kviečiu kurti ir jus, mėgautis gamybos procesu virtuvėje, eksperimentuoti, ir dalintis visu tuo su pačiais artimiausiais.

Bon appétit su kitchoney

Taip pat skaitykite