„Uogų Uoga“

Medus su avietėmis

Išvalyti
5.30 

APRAŠYMAS

SUDĖTIS:

95% Medus
5% Avietės

Medus su avietėmis - tai medaus ir liofilizuotų aviečių desertas. Lengva rūgštele prisotintas kreminis medus nuneš į vasarą ir primins vaikystę. Medus su avietėmis pakutena liežuvio šonus, taip atskleisdamas aviečių rūgštumą ir gaivumą. Tuo pačiu švelnus medaus skonis, dar vadinamas umami -  atsiskleidžia viso liežuvio receptorių pagalba.

Mėgaukis medaus su avietėmis desertu tepdamas jį ant sūrio, gardink vaisių kokteilius. Skanauk su blynais savaitgalio rytais. Tepk ant skrebučio. Gardink košes ar tiesiog arbatos puodelį. Ir nepamiršk pačio paprasčiausio, bet visų mėgstamiausio medaus desertų panaudojimo būdo. Kabink jį šaukštais, ir lėtai lėtai nulaižyk, pajausdamas visus skonius liežuvio receptoriais.

Medus su avietėmis jau seniai pamiltas mūsų mažųjų smaližių. O lengvai tepamas, švelnus, burnoje tirpstantis medaus desertas, tikrai pasižymi sveikesne sudėtimi, nei dauguma saldumynų.

*Kreminis medus – kelis kartus iki kremo konsistencijos išsuktas medus, kuris ilgam išlieka švelnios, kreminės konsistencjos. Medus papildytas liofilizuotomis uogomis, tampa dar vertingesnis.

*10g liofilizuotų (žemoje temperatūroje džiovintų) uogų atitinka 100g šviežių uogų maistinės vertės, o tai rodo, jog visos uogų gerosios sąvybės išlieka. Šitaip kreminis medus praturtintas tiek skoninėmis, tiek kvapo tiek ir naudingosiomis sąvybėmis, kurios atsinešamos su uogomis ir kitais liofilizuotais ingredientais. Dabar tikrai negalėsi pasakyti, jog nemėgsti medaus!

*Medaus desertus laikyk sausoje, vėsioje vietoje, atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių.

*Rekomenduojama medaus deserto nelaikyti šaldytuve, taip jis išliks lengvai tepamas, ir kreminės konsistencijos.

Nori paragauti kitų skonių? Užsuk ir išssirink: https://kitchenhoney.lt/medaus-rusis/medaus-misiniai/

 

Stiklainėlyje valsą šoka:

5%rubuilių aviečių

95%paklydusių bičių medaus

100 %skonio burnoje