fbpx

Pristatymas

0,00 Eur – pristatymo kaina, kai užsakymo suma didesnė nei 35 Eur.

Pirmoji bulka su medumi

INGREDIENTAI

2 pakeliai pakelių sausų mielių (po 7g)
1 ir 0,5 puodelio šilto vandens
5vnt kiaušinių
apie 3-4 valg. š. medaus
0,5 puodelio aliejaus
6-7 puodeliai miltų
Gausus puodelis džiovintų spanguolių ar razinų
1 puodelis verdančio vandens
2 vnt kiaušinio baltymai
1 valg. š. vandens
1 valg. š kreminio medaus
šiek tiek sezamo sėklų pabarstyti
Įvairių vasaros žiedu medus

„Aukso luitas“ Vasara

Žiūrėti
 

Aprašymas

Iš pirmo žvilgsnio atrodo gan sudėtingas gaminys, bet man, nemėgstančiai sudėtingų kepinių pavyko. 100% Pavyks ir Jums!

Jums reikės:

2 pakelių sausų mielių (po 7g)

1 ir 0,5 puodelio šilto vandens

5 vnt kiaušinių

apie 3-4 valg. š. medaus (naudojau kreminį)

0,5 puodelio aliejaus (naudojau alyvuogių, skirtą kepimui)

6-7 puodeliai miltų (gali prireikti ir daugiau, minkymui).

Gausus puodelis džiovintų spanguolių ar razinų (aš miksavau)

1 puodelis verdančio vandens (džiovintiems vaisiams nuplikyti)

Glazūrai: 

2 kiaušinio baltymai

1 valg. š. vandens

1 valg. š kreminio medaus

sezamo sėklų pabarstyti

Taip pat reikės: 

Kantrybės valant stalą po minkymo (pati nemaloniausia dalis:)

Daug laimės sulaukus, kai tešla pakyla

 

bulka_receptas_su_medumi_kitchoney

Gaminame

Mažame dubenyje užpilam abu pakelius mielių su  1 puodeliu šilto vandens. Atskiriam du baltymus ir dedame į šaldytuvą. Dideliame dubenyje maišome: visus likusius kiaušinius ir du likusius trynius, medų, aliejų, jau užpiltas mieles, 3 puodelius miltų. Viską lengvai maišome. Pavydžiu tiems, kas turi elektrinę maišyklę:) Nuplikome džiovintus vaisius, nusausiname. 

Ant stalo gausiai paberiam miltų, iškrečiam tešlą. Ji vis dar skysta. Minkome, kol tampa kiek tąsesnė, ir ne taip limpa prie rankų. Beminkant įmaišome džiovintas uogas. Galiausiai viską sukrečiame atgal į tą patį dubenį, kur maišėme tešlą, uždengiam rankšluosčiu, ir laikome šiltai apie 2 val. Turi tešla padvigubėti. Labiausiai bijojau jog šis žingsnis nepavyks:) 

bulka_kitchoney_receptas

Galiausiai išsipūtusią tešlą dedame ant miltais pabarstyto paviršiaus. Daliname į dvi dideles dalis, o tas dalis į tris mažesnes. Prieš pinant kiek pavoliojam tešlos gabalėlius. Kaip pinti kasas didžioji dalis žinote:) Kepam apie 30 – 35 min 180 C. Gaunasi dvi nuostabios bulkos-pynės:)

Kiti receptai