Pristatymas

0,00 Eur – pristatymo kaina, kai užsakymo suma didesnė nei 35 Eur.

Medus kasdien

Neseniai gavau tokią žinutę.

Medų reikia vartoti kasdien. Naudokite tą medų, negailėkite, netaupykit – jo nauda begalinė.

Kai pradėjom bitininkauti, mano patirtis su bitėmis ir jų produktais buvo galima sakyti nulinė. 
Mano šeimoje medaus vartojimas buvo minimalus, arba net nebuvo vartojamas. O kai susipažinau su Justinu, mano vyru ir pagrindiniu bičių „užkalbėtoju“, pirmą kartą paragavau blynų su šviežiu medumi. Iki šiol atsimenu tą neapsakomą skonį – net seilės susikaupė! 

Nuo tos dienos medus ir bičių produktai, ypač bičių duonelė, tapo mūsų kasdieniais palydovais tiek maisto racione, tiek virtuvėje. Medus kasdien – tapo nauju mūsų šūkiu.

Nenoriu pasinerti į sudėtingus mokslinius straipsnius ar terminus, kurie mažai suprantami paprastam žmogui. Žinau tik vieną – meilė bitėms ir jų produktams prasidėjo tą dieną, kai pirmą kartą paragavau šviežio medaus ir pradėjau gilintis į jo naudą, įtraukiant jį į kasdienį racioną.

Medus kasdien tikrai gali pakeisti baltąjį cukrų, ir beje, jo reikės daug mažiau nei cukraus, nes medus yra daug saldesnis. 

Tad kodėl verta naudoti medų kasdien?

  • Energija ir jėga: Šaukštelis skoninio ar paprasto medaus prieš treniruotę suteiks energijos ir padės pasiekti geresnių rezultatų. 
    • Imunitetas: Meduje gausu antioksidantų, kurie stiprina imuninę sistemą. Bent po šaukštelį kasdien ir tavo organizmas padėkos. 
    • Gydymas: Ar žinojai, kad medus padeda greičiau gyti žaizdoms? Tai ne iš piršto laužtas faktas – senovės Egipto laikais medus buvo naudojamas ne tik gydymui, bet ir odos puoselėjimui. 
    • Virškinimas: Medus gali pagerinti virškinimą, tačiau jei turi rimtesnių problemų, pasitark su gydytoju. Kai kurios medaus rūšys, pavyzdžiui, grikių medus, turi daug geležies, tad esant skrandžio problemoms gali būti geriau jo nevartoti. 
    • Miego kokybė: Šilto vandens ar pieno puodelis su šaukšteliu medaus nuramins ir padės lengviau užmigti.

Kaip ir su bet kokiu produktu, besaikis vartojimas nėra naudingas. Medų taip pat reikia vartoti atsakingai ir su saiku. Visada prisimink – svarbu ne tik nauda, bet ir tinkamas kiekis!

Medus yra tikras kulinarinis stebuklas, kuris patiekalams suteikia ne tik saldumo, bet ir sodrumo, įvairių aromatų bei pikantiškumo. Tad nebijok naudoti medų kasdien – jis ne tik sveikas, bet ir nuostabiai praturtina kiekvieną, net pati paprasčiausią patiekalą.

Saldžiausi linkėjimai!

Taip pat skaitykite