Natūralus imuniteto stiprinimas apima visapusį požiūrį: subalansuotą mitybą, kokybišką miegą, reguliarų fizinį aktyvumą ir sveiką žarnyno mikrobiotą. Imunitetui labiausiai kenkia prastas virškinimas, nuolatinis stresas ir…
Skaityti daugiauMedetkos – tai vaistinis augalas iš graižažiedžių (Asteraceae) šeimos, turintis ryškiai oranžinius arba geltonus žiedus, vertinamas visame pasaulyje dėl savo gydomųjų savybių. Šis augalas nuo…
Skaityti daugiauBičių pienelis – tai bičių darbininkių ryklės ir žandų liaukų sekretas, kuris naudojamas maitinti bičių motinėles ir jų lervas. Ši unikali biologinė medžiaga iš esmės…
Skaityti daugiauNeseniai gavau tokią žinutę. Medų reikia vartoti kasdien. Naudokite tą medų, negailėkite, netaupykit – jo nauda begalinė. Kai pradėjom bitininkauti, mano patirtis su bitėmis…
Skaityti daugiauŠis klausimas tikriausiai yra vienas iš pagrindinių, kai kalbame apie medaus panaudojimą virtuvėje. Nesu mokslininkė, ekspertė, ar laboratorijos tyrėja, bet pabandysiu bent kiek jus užvesti…
Skaityti daugiauAr kada pagalvojei apie tai, jog tas pats patiekalas kiekvienoje virtuvėje suskamba vis kitaip? Atrodo, tos pačios salotos, obuolių pyragas ar paprasčiausias sumuštinis. Ingredientai tie…
Skaityti daugiauKodėl medus virtuvėje jūs jau žinote, tad trumpai apie mus, arba – kodėl bitininkystė? Taigi kas mes? Justinas ir Karolina. Vyras ir žmona. Jau penkti…
Skaityti daugiauNuo vaikystės mano gyvenimą lydi maisto gamyba. Jau smėlio dėžėje kepdavau smėlio bandeles – aišku, kas jų nekepė? Močiutė gamino maistą didelėms kaimynų šventėms ir…
Skaityti daugiauTokį rytą, kaip šiandien – kovo 15 dieną, kai lauke nei debesėlio. Saulė blizgina sniegu nuklotas pievas. Kyla klausimas – kur gi tas pavasaris? Atrodo,…
Skaityti daugiauAr pamenate vaikystės dienas, kai rašėme denoraštį? Sudėdavome išgyvenimus, paslaptis, ar šiaip, pasiguosdavome baltame popieriaus lape. Prisiminus tai, nusprendžiau rašyti bityno dienoraštį. Tai labiau darbų,…
Skaityti daugiauKurkime skonį kartu.