Aprašymas
Gaivi, lengva, švelniai saldi! Tiesiog tikra braškių panakota. Desertas vasarai, nors tinka ir bet kuriam savaitgaliui ar šventei, nes pagaminama labai greitai. Ir kalorijų mažai:) Nors atrodo ingredientų nemažai, pabandyti verta, ir rekomendacijos pačios geriausios. Receptą su mūsų medaus desertu sukūrė ir pasidalino mūsų draugai Rasos virtuvės užrašai.
Jums reikės:
KOKOSINIS SLUOKSNIS
2 skardinių Kokosų pieno ( 400 g )
2 valg. š. Medasu deserto ,,Braškių panakota,,
1 arb. š. Vanilės pastos arba ekstrakto
5-10 g Želatinos
20 ml Vandens (želatinai išbrinkinti)
BRAŠKINIS SLUOKSNIS
300 g Šviežių braškių
2 valg. š. Vandens (braškėms apvirti)
2 valg. š. Medasu deserto ,,Braškių panakota,,
5 – 10 g Želatinos
20 ml Vandens (želatinai išbrinkinti)
Taip pat reikės:
Šiek tiek kantrybės laukiant kol sluoksniai stingsta
Pasikliauti savuoju menininku ir puošti desertą mėtų lapeliais, kokosų drožlėmis, o gal kažkuo egzotišku?
Paruoškim KOKOSINĮ sluoksnį
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 10 min., kad išbrinktų. Į puodą supilkite kokosų pieną, vanilės pastą ir pakaitinkite ant silpnos kaitros, bet neužvirinkite. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite medų. Po to sudėkite išbrinkusią želatiną ir išmaišykite kol ji ištirps ir neliks želatinos grūdelių. Paruoštą kremą supilstykite į stiklines. Atvėsinkite, sudėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 2 val., kol sustings.
Paruoškim BRAŠKINĮ sluoksnį
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 10 min., kad išbrinktų. Į puodą suberkite braškes ir 2 valg. šaukštus vandens. Užvirinkite ir šiek tiek pakaitinkite 1-2 min. Nukelkite nuo ugnies ir sublenderiuokite. Tada sudėkite išbrinkusią želatiną ir išmaišykite kol ji ištirps ir neliks želatinos grūdelių. Ir galiausiai įdėkite medų, išmaišykite. Supilkite braškių kremą ant kokosų sluoksnio ir vėl dėkite į šaldytuvą sustingti.
Šitaip galime padaryti kelių sluoksnių desertą įvairiausiuose namų indeliose, stiklinėse ar taurėse. Kiekiai surašyti maždaug 5 vnt porcijų.
Sėkmės ir skanaus! Mes pasikliaujam tavuoju vidiniu smaližiumi.