Aprašymas
Karamelizuoti migdolai – kas gali atsispirti šiam traškiam, lipniai saldžiam, ir saiko jausmą mus priverčiančiančiam prarasti užkandžiui? Aš tai tikrai negaliu. Todėl ir dalinuosi. O dar druskos granulės ant viršaus – tikras skonių šokis burnoje.
JUMS REIKĖS:
250 g migdolų
1 valg. š. medaus ,,Aukso luitas,,
jūros/himalajų druskos (pagal skonį)
TAIP PAT REIKĖS:
Keptuvės su nelipniu dugnu
Sąžinės, nesuvalgyti visko iškarto
GAMINAME
Migdolus pamirkykite vandenyje kol orkaitė įkais iki 190 C. Nusausinkite, kepkite apie 30min. paskleidę ant kepimo skardos. Turite girdėti migdolus ,,kalbant,, (trūkinėjant). Suberkite migdolus į keptuvę nelipniu dugnu, įdėkite medų ir palengva išmaišykite. Stebėkite, kaip bemaišant medus karamelizuojasi ir juo aplimpa migdolai. Ne daugiau kaip 10 minučių. Paskirstykite dar karštus migdolus ant kepimo popieriaus ir apibarstykite druska. Luktelkite kol atvės.
O dabar pajuntame saldžiai sūrų traškėjimą burnoje…ir nepamirštam dalintis:)