Aprašymas
Vos kelios minutės ir namai pakvips gardžiu sausainių kvapu. Vis norisi išbandyti ne paprastus kvietinius miltus, tad dalinuosi avižinių sausainukų receptu. Kas mėgsta daugiau saldumo, rekomenduoju naudoti džiovintus vaisius, gal ir šokolado gabalėlį nejučia įdėti galite.
Jums reikės:
300 g avižinių miltų
150 g avižinių dribsnių
apie 200 g sviesto (išlyditi)
1 arbat.š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai
5-6 saujos įv.sėklų, kapotų riešutų, spanguolių dėl saldumo
2 valg š. kreminio medaus (https://kitchenhoney.lt/produktas/kreminis_medus/)
Taip pat reikės:
Vos kelių minučių jūsų brangaus laiko
Indelio, kur galėsite sausainius įsidėti į darbą, kelionę ar iškylą
Gaminame
Ištirpinti svietą, pabaigoje sudėti medų. Daugiau visus ingredientus palaipsniui sumašyti. Formuoti norimo dydžio rutuliukus, dėti ant skardos. Su stiklinės dugnu lengvai paspaudus, gausis sausainiuko forma. Tik neperspauskite, nes tešla prilips prie stiklinės. Kepti 180 temp. įkaitintoje orkaitėje kol lengvai paruduos. Rekomenduoju valgyti prie kavos, kefyro ar su geriamu jogurtu.
Skanaus!