Aprašymas
Kas gali atsispirti šiam pagardui, kuris tinka ne tik prie mėsytės, bet ir įmantriausiems sumuštiniams, kaip pagardas prie žuvies patiekalų, ar naminio mėsainio.
JUMS REIKĖS:
Raudonųjų svogūnų (tiek kiek širdis geidžia)
Aliejaus kepimui
Sviesto (pasirinktinai) gardesniam skoniui
Medaus
Druskos/pipirų
TAIP PAT REIKĖS:
Žiupsnelio kantrybės pjaustant svogūnų žiedus
Šlakelio nostalgijos karamelizuotiems svogūnams
Ingredientų kiekių nerašau, nes viskas priklauso nuo svogūnų kiekio. Kadangi svogūnai suminkštėja ir karamelizuojasi, patarių paaukoti šiek tiek laiko, ir svogūnų nusilupti daugiau. Jau supjaustytus svogūnųs griežinėliais dedame į įkaitintą keptuvę. Nepamirštame maišyti. Į jau suminkštėjusius svogūnųs dedame medaus. Medaus kiekis priklauso nuo Tavo gomurio. Nori labiau jausti pikantišką skonį, dėk daugiau medaus. Jeigu patinka vos lengvai salstelėję svogūnai, medaus naudok mažiau. Bet kokiu atveju, neprašausi. Pagarding druska ir pipirais. Karamelizuotus svogūnus gali laikyti šaldytuve sandariame indelyje iki kelių dienų. Jie tikrai pagardins įvairiausius patiekalus, o ypač tiks vasaros grilių sezonui.
Saldžiausi linkėjimai!