fbpx

Pristatymas

0,00 Eur – pristatymo kaina, kai užsakymo suma didesnė nei 35 Eur.

Meduje karamelizuoti svogūnai

INGREDIENTAI

Keli vnt. Raudonųjų svogūnų
Keli valg. š.  Aliejaus
Gabalėlis Sviesto
Valg. š. Medaus
Pagardinimui Druska/Pipirai
Įvairių vasaros žiedu medus

„Aukso luitas“ Vasara

Žiūrėti
 

Aprašymas

 Kas gali atsispirti šiam pagardui, kuris tinka ne tik prie mėsytės, bet ir įmantriausiems sumuštiniams, kaip pagardas prie žuvies patiekalų, ar naminio mėsainio.

JUMS REIKĖS: 

Raudonųjų svogūnų (tiek kiek širdis geidžia)

Aliejaus kepimui

Sviesto (pasirinktinai) gardesniam skoniui

Medaus

Druskos/pipirų

 TAIP PAT REIKĖS:

 Žiupsnelio kantrybės pjaustant svogūnų žiedus

 Šlakelio nostalgijos karamelizuotiems svogūnams

 

Ingredientų kiekių nerašau, nes viskas priklauso nuo svogūnų kiekio. Kadangi svogūnai suminkštėja ir karamelizuojasi, patarių paaukoti šiek tiek laiko, ir svogūnų nusilupti daugiau. Jau supjaustytus svogūnųs griežinėliais dedame į įkaitintą keptuvę. Nepamirštame maišyti. Į jau suminkštėjusius svogūnųs dedame medaus. Medaus kiekis priklauso nuo Tavo gomurio. Nori labiau jausti pikantišką skonį, dėk daugiau medaus. Jeigu patinka vos lengvai salstelėję svogūnai, medaus naudok mažiau. Bet kokiu atveju, neprašausi. Pagarding druska ir pipirais. Karamelizuotus svogūnus gali laikyti šaldytuve sandariame indelyje iki kelių dienų. Jie tikrai pagardins įvairiausius patiekalus, o ypač tiks vasaros grilių sezonui.

Saldžiausi linkėjimai!

Kiti receptai