Pristatymas

0,00 Eur – pristatymo kaina, kai užsakymo suma didesnė nei 35 Eur. #

Naminis barbekiu padažas su grikių medumi

INGREDIENTAI

4 vnt Dideli svogūnai
3 skiltelių Česnakas
0,5 puodelio Vanduo
6 valg. š. Natūralus Kečupas
4 valg.š. Medus
2 valg.š. Obuolių vyno actas
Pagal skonį Druska/Pipirai

„Aukso luitas“ Vasara

Žiūrėti
 

Barbekiu padažas – tai vienas populiariausių grilio priedų, kuris suteikia patiekalams sodrų, saldžiarūgštį skonį ir dūmų aromatą. Jis puikiai tinka mėsai, paukštienai, žuviai, daržovėms ar net makaronams gardinti.

Naminį barbekiu padažą pasigaminti paprasta – nereikia sudėtingų ingredientų ar ypatingų kulinarinių įgūdžių. Be to, gamindami patys, galite lengvai pasiekti norimą padažo saldumą, aštrumą ir suderinti prieskonius pagal savo skonį. Šis receptas tiks kasdienai ir iškylai su draugais ar šeima – skonis nustebins net tuos, kurie jau ragavę pačių įvairiausių padažų.

Ingredientai (Pagaminsite apie 250 ml BBQ padažo)

  • 4 dideli svogūnai;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 0,5 puodelio vandens;
  • 6 valg. š. natūralaus kečupo (be priedų, galima ir naminį);
  • 4 valg. š. medaus (pvz., grikių ar švelnesnio, pagal skonį); Kitchenhoney.lt siūlomas medus→
  • 2 valg. š. obuolių vyno acto;
  • Druska ir pipirai pagal skonį.

Gaminimo eiga

  1. Svogūnus supjaustykite kubeliais, česnaką susmulkinkite;
  2. Sudėkite į keptuvę su vandeniu ir kaitinkite ~5 min., kol svogūnai suminkštės;
  3. Įdėkite kečupą, medų, actą, pagardinkite druska ir pipirais;
  4. Virkite ant mažos ugnies, vis pamaišydami, kol padažas pradės tirštėti (~20–30 min);
  5. Susmulkinkite blenderiu iki norimos konsistencijos;
  6. Atvėsinkite ir laikykite šaldytuve (tinka naudoti iš karto).

Kaip naudoti?

  • Dėkitės ant keptos mėsos, daržovių ar žuvies.;
  • Naudokite kaip glajų grilio patiekalams;
  • Gardinkite burgerius ar net makaronus.

Patarimas: Jei nemėgstate ryškaus grikių medaus skonio, rinkitės švelnesnį medų.

Kiti receptai