Naminį barbekiu padažą gali pasigaminti kiekvienas savo namuose. Jis nėra pilna kopija prekybos centruose randamo barbekiu padažo. Tačiau pilnai pateisino mano lūkesčius. Siūlau ir Tau išbandyti daug laiko gamybai neatimantį griliaus sezono pažibą.
Jums reikės:
4 didelių svogūnų
3 skiltelių česnako
0,5 Puodelio vandens
6 valg. š. (galima daugiau) Natūralaus Kečupo (naminis ar pirktas be jokių priedų)
4 valg. š. Grikių medaus (gali būti ir kitas, skystas ar susikristalizavęs)
2 valg. š. Obuolių vyno acto
Druskos
Pipirų
Supjaustome svogūnus gana stambiais kubeliais. Susmulkiname česnaką. Į keptuvę dedame svogūnus, česnaką, pilame vandenį. Apie 5 min kaitiname, kol svogūnai šiek tiek suminkštės. Dedame visus likusius ingredientus. Verdame vis pamaišydami, kol padažas pradės tirštėti. Nuimame nuo ugnies, susmulkiname blenderiu iki norimos konsistencijos. Atšaldome ir supilstome į norimus indelius. Laikome šaldytuve kelias dienas, nors kam laikyti, juk galime panaudoti iš karto. Griebk mėsytės gabalėlį, daržovių iešmelį ir tepk, glazuruok, o gal ir pikantiškus makaronus pagamink.
P.S. Kas nemėgsta aštraus grikių medaus skonio, naudokite švelnesnį, šviesų medų.
Skanaus!