Aprašymas
Iš pirmo žvilgsnio atrodo gan sudėtingas gaminys, bet man, nemėgstančiai sudėtingų kepinių pavyko. 100% Pavyks ir Jums!
Jums reikės:
2 pakelių sausų mielių (po 7g)
1 ir 0,5 puodelio šilto vandens
5 vnt kiaušinių
apie 3-4 valg. š. medaus (naudojau kreminį)
0,5 puodelio aliejaus (naudojau alyvuogių, skirtą kepimui)
6-7 puodeliai miltų (gali prireikti ir daugiau, minkymui).
Gausus puodelis džiovintų spanguolių ar razinų (aš miksavau)
1 puodelis verdančio vandens (džiovintiems vaisiams nuplikyti)
Glazūrai:
2 kiaušinio baltymai
1 valg. š. vandens
1 valg. š kreminio medaus
sezamo sėklų pabarstyti
Taip pat reikės:
Kantrybės valant stalą po minkymo (pati nemaloniausia dalis:)
Daug laimės sulaukus, kai tešla pakyla
Gaminame
Mažame dubenyje užpilam abu pakelius mielių su 1 puodeliu šilto vandens. Atskiriam du baltymus ir dedame į šaldytuvą. Dideliame dubenyje maišome: visus likusius kiaušinius ir du likusius trynius, medų, aliejų, jau užpiltas mieles, 3 puodelius miltų. Viską lengvai maišome. Pavydžiu tiems, kas turi elektrinę maišyklę:) Nuplikome džiovintus vaisius, nusausiname.
Ant stalo gausiai paberiam miltų, iškrečiam tešlą. Ji vis dar skysta. Minkome, kol tampa kiek tąsesnė, ir ne taip limpa prie rankų. Beminkant įmaišome džiovintas uogas. Galiausiai viską sukrečiame atgal į tą patį dubenį, kur maišėme tešlą, uždengiam rankšluosčiu, ir laikome šiltai apie 2 val. Turi tešla padvigubėti. Labiausiai bijojau jog šis žingsnis nepavyks:)
Galiausiai išsipūtusią tešlą dedame ant miltais pabarstyto paviršiaus. Daliname į dvi dideles dalis, o tas dalis į tris mažesnes. Prieš pinant kiek pavoliojam tešlos gabalėlius. Kaip pinti kasas didžioji dalis žinote:) Kepam apie 30 – 35 min 180 C. Gaunasi dvi nuostabios bulkos-pynės:)