Šandien labai paprastai ir greitai. Moliūgų sėklos, glazuruotos meduje. Ir suteikiant pikantiškumo, apibarstytos jūros druska. Beje, atradau moliūgą, kurio sėklas galima valgyti su luobele. Pasirodo yra tokia moliūgų rūšis: Aliejinis moliūgas (lot. Cucurbita pepo L. var. oleifera). Tokį radau pas tėvus sode, ir nerealiai apsidžiaugiau, nes sėklas galima valgyti ir žalias. Labai gardžios. Bet nebūčiau aš, jeigu nepabandyčiau jų su medumi. Taigi.
JUMS REIKĖS:
vieno aliejinio moliūgo sėklų (man gavosi maždaug sauja)
1 valg. š medaus
šiek tiek aliejaus kepimui
Žiupsnis jūros druskos (galite naudoti tiek stambią, tiek smulkią)
TAIP PAT REIKĖS:
Keptuvės nelipniu dugnu
Kantrybės laukiant kol atauš sėklos, nes aš tai nusideginau gomūrį
GAMINAME
Viskas labai paprasta. Sėklas išimame iš moliūgo, atskiriame nuo minkštimo ir kepame orkaitėje apie 180 C, kol jos pasidaro traškios, kiek pasipučia.
Įkaitinam keptuvę su aliejumi, dedame jau traškias sėklas ir medų. Maišome ant vidutinės ugnie, kol medus karamelizuojasi ir pasidengia visos sėklos.
Paskleidžiame ant kepimo popieriaus, ir kol neataušo, apibarstom druskos kristalais. Aleliuja.