Pristatymas

0,00 Eur – pristatymo kaina, kai užsakymo suma didesnė nei 35 Eur. #

Marinuotos alyvuogės su medumi ir česnaku „Po to nesibučiuosiu“

alyvuogiu-marinatas-su-medumi

INGREDIENTAI

1 valg. š. medaus
apie 30 ml sojos padažo
2-3 vnt. skiltelės česnako

„Aukso luitas“ Vasara

Žiūrėti
 

Marinuotos alyvuogės – tai skanus, greitai paruošiamas užkandis, tinkantis tiek kasdienai, tiek ant vaišių stalo svečiams. Alyvuogės yra ne tik skanios, bet ir vertinamos dėl savo sveikatai naudingų savybių – jos turtingos antioksidantais ir sveikaisiais riebalais.

Jei alyvuogių nemėgstate, pabandykite jas marinuoti patys – skonis gali maloniai nustebinti. Šis marinuotų alyvuogių receptas yra paprastas, greitas ir nereikalauja jokių įmantrių ingredientų.

Ingredientai:

  • 200–300 g alyvuogių (juodų, žalių arba mišrių);
  • 1 valg. š. medaus (Kitchenhoney.lt siūlomas medus→);
  • Apie 30 ml sojų padažo;
  • 2–3 skiltelių česnako;
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų;
  • Provanso žolelių pagal skonį.

Papildomai patiekimui:

  • Mediniai pagaliukai;
  • Taurė vyno ir sūrių asorti.

Gaminimo eiga:

  1. Česnaką smulkiai sukapokite arba išspauskite;
  2. Sumaišykite medų, sojų padažą, česnaką. Pagardinkite druska, pipirais ir Provanso žolelėmis;
  3. Alyvuoges apliekite marinatu, gerai išmaišykite;
  4. Leiskite pasimarinuoti bent 1–2 valandas – kuo ilgiau, tuo skonis intensyvesnis.

Patiekite vienas arba su sūrių rinkiniu. Skanaus!

Kiti receptai