Aprašymas
Moliūgas ir medus – aštraus mėgėjui. Moliūgas iš savęs neturi labai stipraus skonio, tačiau jį pagardinus medaus ir prieskonių marinatu – pajausi tikrą skonių sumaištį. Šiame recepte naudojami aštrūs ingredientai. Taip pagamintas moliūgas puikiai pagyvins pagrindinį patiekalą, ar taps pikantišku užkandžiu.
AŠTRIALIEŽUVIUI REIKĖS:
Moliūgo (mažiau nei pusę)
Aitriosios paprikos
Druskos
Česnako (smulkinto) 2-3 skiltelės
Sviesto (tirpinto) 2-3 valg. š.
Gaminame
Moliūgą supjaustyk skiltelėmis, nenulupk. Sviestą ištirpink ir ataušink, česnaką susmulkink. Visus ingredientus sumaišys, nepagailėk prieskonių. Suguldyk pjaustytą moliūgą į kepimo popieriumi išklotą skardą, ir gausiai aptepk padažu iš visų pusių. Pašauk į orkaitę 200 ℃, kepk apie 30 min. Vis aptepk moliūgą nubėgusiu marinatu. Moliūgas suminkštės, prisigers padažo, ir bus pasiruošęs suvalgymui. Gali valgyti kaip garnyrą ar naudoti pagrindiniam patiekalui.
Aš sakiau, jog paprasčiau nebūna! O moliūgo panaudojimo begalė galimybių!
Skanaus!