Aprašymas
Moliūgas ir medus – aštraus mėgėjui. Moliūgas iš savęs neturi labai stipraus skonio, tačiau jį pagardinus medaus ir prieskonių marinatu – pajausi tikrą skonių sumaištį. Šiame recepte naudojami aštrūs ingredientai. Taip pagamintas moliūgas puikiai pagyvins pagrindinį patiekalą, ar taps pikantišku užkandžiu.
AŠTRIALIEŽUVIUI REIKĖS:
Moliūgo (mažiau nei pusę)
Medaus 2 valg. š.
Aitriosios paprikos
Druskos
Česnako (smulkinto) 2-3 skiltelės
Sviesto (tirpinto) 2-3 valg. š.
Gaminame
Moliūgą supjaustyk skiltelėmis, nenulupk. Sviestą ištirpink ir ataušink, česnaką susmulkink. Visus ingredientus sumaišys, nepagailėk prieskonių. Suguldyk pjaustytą moliūgą į kepimo popieriumi išklotą skardą, ir gausiai aptepk padažu iš visų pusių. Pašauk į orkaitę 200 C, kepk apie 30 min. Vis aptepk moliūgą nubėgusiu marinatu. Moliūgas suminkštės, prisigers padažo, ir bus pasiruošęs suvalgymui. Gali valgyti kaip garnyrą ar naudoti pagrindiniam patiekalui.
Aš sakiau, jog paprasčiau nebūna! O moliūgo panaudojimo begalė galimybių!
Skanaus!