Ar kada pagalvojei apie tai, jog tas pats patiekalas kiekvienoje virtuvėje suskamba vis kitaip? Atrodo, tos pačios salotos, obuolių pyragas ar paprasčiausias sumuštinis. Ingredientai tie patys, bet gamybos principas skiriasi.
Kaip pavyzdį paimkim lietuvišką klasiką – baltą mišrainę. Kiekvienos šeimininkės šedevras. Ypač šventiniam stalui. Atrodo, ta pati mišrainė, bet skonis skiriasi. Gabalėlių dydžiai, produktų proporcijos, ir žinoma, slaptas, kiekvienos šeimininkės ingredientas. Tuo pačiu, pateikimas ant stalo. Kažkokia magija, kuri pasireiškia kiekvienuose namuose.
Pačių paprasčiausių savaitgalio blynų receptų, tikriausiai, suskaičiuotumę ne vieną dešimtį, kuriuos jau esamę išbandę. Užtenka pakeisti vos vieną sudedamąją dalį, ir savaitgalio pusryčiai įgauna tik tai dienai būdingą skonių atspalvį.
Iš kartos į kartą keliaujantys patiekalų receptai lydi gražiausias gyvenimo akimirkas. Gimtadienius, krikštynas, sukaktuves, ar savo pačių šeimoje puoselėjamas naujų švenčių tradicijas.
Negaliu pasakyti, jog daug patiekalų, kurių vienas iš ingredientų yra medus, gamindavo mano močiutė ar mama. Bet šimtu procentų galiu iššaukti, jog niekas neatstos mamos gamintų tobuliausių varškės spurgų. Močiutės keptų eklerų su virto kondensuoto pieno įdaru. Ir dar daug kitų patekalų, kuriems pridėdama savo slaptą ingredientą, galiu sukurti savo šeimos receptą.
Kaip sakoma – „dviratis jau išrastas“, bet atleidus vadeles kūrybai, kiekvienas galim sukurti naujus, tik mūsų namuose gimsiančius šedevrus.
Jauskim palaimą, gaminant savo artimiems, ir džiaugsmą, stebint vis tuštėjančias lėkštes, bei iš pasigėrėjimo čepsinčias burnas. Mėgaukimės mažais atradimais, yprastu, bet niekad nepabostančiu maloniu gomuriui skoniu.